Előfizetői tartalom

Újabb profit warning a technológiából

Portfolio
A távközlési felszerelésgyártók igazán hetet fogtak ki, hiszen a Nortel tegnap előtti profit warningja után, tegnap este a világ legnagyobb optikai vezeték gyártója az amerikai Corning hívta fel a befektetők figyelmét az eredménytől való elmaradásra, a növekvő reorganizációs költségekre, az üzemleállításokra és az elbocsátásokkal. A new-yorki székhelyű társaság szerint a reorganizációs költségek az idei év második felében elérhetik az 1 milliárd dollárt, amely nem kis mértékben köszönhető annak, hogy a gyenge iparági környezet hatására a Corning 4,000 embert bocsát el, illetve egyes üzemeit időlegesen leállítja.

A társaság profitja a 3. negyedévben még a legpesszimistább várakozásokat is alul fogja múlni, a cég szerint részvényenként 2-6 cent profit várható, miközben a konszenzusos érték még 12 centről szólt. A 4. negyedévben a Corning veszteséget fog termelni, az elemzők korábban még 9 centes EPS-re számítottak. Az iparág nehéz helyzete persze nem meglepő a témában illetékes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés