Előfizetői tartalom

IBM: hatékony az üzleti modell?

Portfolio
A mai amerikai piaczárás után teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a világ legnagyobb hardvergyártó vállalata, az IBM. A társaság elnöke, Louis Gerstner megítélése szerint a társaság legfőbb előnye a riválisokkal szemben az üzleti modell, melyet a többi hardvergyártó is próbál „lemásolni”, s melynek lényege, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vállalati szerverek, valamint a szolgáltatások értékesítésére.

Az IBM árbevételének és adózás előtti eredményének mintegy 40%-át tették ki az elmúlt negyedévben a szolgáltatások, és ez az az üzletág, ahol a legnagyobb növekedési potenciál van.A IT kiadások korábban várt 12%-os bővülésével ellentétben az elemzők már csak maximum 2%-os bővülést várnak az idei évre, de nem elképzelhetetlen egy 5%-os visszaesés sem, aminek a legfőbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés