Előfizetői tartalom

Apple: aszalódik az alma?

Portfolio
Várakozások feletti egy részvényre jutó nettó eredményt (EPS) tett közzé a harmadik (pénzügyileg negyedik) negyedévére vonatkozóan az Apple annak ellenére, hogy a társaság árbevétele a piaci prognózis alatti lett. A cég részvényeinek az értéke azonban folytatta a zárás után is a hivatalos kereskedés alatt megkezdett zuhanást, mivel a társaság profit-warningot tett közzé a következõ negyedévre.

Az Apple az 1.5 mrd dolláros árbevételi várakozásokkal szemben mindössze 1.45 mrd dollár bevételt ért el, ami 22%-os csökkenést jelent az egy évvel korábbi hasonló adathoz képest. A közvetlen költségek erõteljes csökkenése azonban a bruttó fedezeti szint 30%-ra való növekedését eredményezte a korábbi 25-rõl. A társaság nettó eredménye 66 millió dollár lett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés