Előfizetői tartalom

Egy éves szabadságon a profit

Portfolio
Amint az várható volt, hatalmas visszaesést volt kénytelen elkönyvelni az egyik legnagyobb hardvergyártó vállalat, a Sun Microsystems, melynek árbevétel csaknem felére esett az idei év harmadik negyedében. A társaság az október eleji profit-warningban szereplő EPS kedvező szélén teljesített, ami felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat.

A Sun árbevétele 2.86 mrd dollárra esett vissza az egy évvel korábbi 5 mrd-ról, ami több mint 43%-os mérséklődést jelent. Ez egyébként az október 5.-ei profit-warningban szereplő várakozás felső határa, s nagyjából megfelel a piac prognózisnak is. Hiába tudta azonban jelentős mértékben lefaragni a költségeket a cég, az üzemi eredmény negatív számot mutat, a akárcsak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés