Előfizetői tartalom

Microsoft eredmény profit-warning-al

Portfolio
Piaci várakozásokat meghaladó eredményszámokat tett közzé a tegnapi piaczárás után a világ legnagyobb szoftvergyártó vállalata, a Microsoft annak ellenére, hogy a harmadik negyedéves árbevétel alacsonyabb volt, mint azt az elemzők remélték. A menedzsment azonban a PC-k és a szoftverek csökkenő keresletére hívta fel a figyelmet, és emiatt csökkentette a társaság negyedik negyedéves árbevételi és EPS várakozását, a részvények mégis emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.

A Microsoft árbevétele 6%-kal 6.13 mrd dollárra növekedett az egy évvel korábbi 5.77 mrd után, az értékesítési szám azonban alatta maradt az elemzői konszenzus 6.16 mrd-os értékének. A legnagyobb, 15%-os növekedést ebben a negyedévben is a szerver alkalmazások könyvelhették el, elsősorban a Windows 2000 operációs rendszer értékesítésének köszönhetően. A felhasználói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés