FONTOS Válságban Európa, de már látszik, hogy ki mentheti meg az EU-t
 
Előfizetői tartalom

Amazon: mérsékelt kilátások

Portfolio
Az elemzői várakozásoknak megfelelő eredményről számolt be a világ legnagyobb online kereskedője, az Amazon.com. A profitabilitás felé vezető út azonban érezhetően göröngyösebb lett a szeptemberi eseményeket követően, a harmadik negyedévben a hatékonyságjavulás dinamikája látványosan megtört. A management bár kitart a negyedik negyedév pozitív eredmény előrejelzése mellett a bizonytalan környezetre hivatkozva csökkentette az árbevételi előrejelzést. A jelenlegi bizonytalan környezetben ráadásul előre nem látható tényezők miatt a célok elérése nem garantálható. A részvényárfolyam aóz eredmények megjelenése előtt a pozitív várakozásoknak köszönhetően 8%-ot emelkedett, majd a piaczárás után, az eredmények ismeretében a napi nyereség teljes egésze eltűnt.

Az egykor a könyvértékesítés online hagyományainak megteremtője, ma már azonban széleskörű internetes értékesítést folytató társaság árbevétele éppen csak növekedést tud mutatni. A 0.2%-os emelkedéssel feltehetően történetének legkisebb növekedési ütemét könyvelhette el a cég. A szeptemberi események, bár csupán a negyedév utolsó három hetét érintették, érezhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés