Előfizetői tartalom

AT&T: nem az eredmény számít (2)

Portfolio
Várakozásoknak megfelelő eredményről számolt be tegnap este az USA első számú távolsági távközlési szolgáltatója, az AT&T. A társaság rendkívüli tételektől tisztított egy részvényre jutó eredménye 4 cent lett, amely bár megfelel az elemzői várakozásoknak, de éles visszaesésként értékelhető, a tavalyi év hasonló időszakában publikált 0.35 centhez képest. A visszaesést a cég a gyengülő gazdálkodási környezetnek és a erős iparági versenynek tulajdonítja. A lényeg persze most is a részletekben és a rendkívüli tételekben rejlik, bár az eredmény jelentősége korlátozott a story az AT&T-nél nem ezen a szálon fut.

Ha tekintetbe vesszük a Concert felszámolása és az AT&T Canada kapcsán felmerülő ráfordítások hatását, a nettó veszteség 2.2 milliárd dollárra rúg (69 cent), a végső 11 milliárd dolláros nyereség csak az AT&T Wireless leválasztása kapcsán felmerülő nyereségnek tudható be. A társaság árbevétele 7.7%-kal esett vissza, a legjobban a lakosság számára nyújtott távolsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés