Előfizetői tartalom

Cisco: támasz a piacnak

Portfolio
Bár minden piaci szereplő árgus szemekkel figyeli a FED ma esti kamatdöntését, meggyőződésünk, hogy a vállalati részről megjelenő kedvezőbb hírek most nagyobb hatással lehetnek a befektetői hangulatra. A technológiai szektor egyik vezető társasága, a szorosan követett Cisco tette közzé tegnap piaczárást követően optimizmusra okot adó negyedéves teljesítményét. A piaci várakozások felett teljesítő Cisco menedzsmentje bár hangsúlyozza, hogy a gazdálkodási környezet továbbra is igen kedvezőtelen árbevételi oldalról a konszenzus emelkedését kényszeríti ki. A pozitív eredményeknek köszönhetően 5%-ot emelkedett a részvény a zárás utáni kereskedésben.

A számadatok értékelése előtt elől járóban szükséges kiemelnünk, hogy talán minden tényezőnél nagyobb jelentősséggel bír az árbevétel alakulása, hiszen az elmúlt negyedévekkel lassan véget ér egy korszak, amikor agresszív költség csökkentésekkel eredményt lehetet produkálni. Árbevétel stabilizálódás, majd növekedés nélkül nehéz ugyanis egy folyamatosan növekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés