Előfizetői tartalom

Nincs áttörés a Synergon gazdálkodásában

Portfolio
Talán tőzsdei bevezetése óta első alkalommal sikerült a Synergonnak a várakozásoknál jobb negyedéves eredményt elérnie, a piaci konszenzusnál mintegy 10%-kal lett kisebb, 223 m Ft a veszteség. Ez azonban még mindig nem az áttörést jelenti a cég gazdálkodásában, az előrejelzések kellően negatívak voltak. A forgalom élénkülésével ellentétes módon a társaság elemzői lefedettsége tovább csökkent, ami ismét csak megerősíti, hogy a professzionális befektetők körében "avoid" (kerülendő) a papír minősítése, érdeklődésre csak a spekulánsok között lehet számítani.

A fő cél továbbra is a magyarországi tevékenység profitabilitásának helyreállítása, ami a szezonálisan kiugróan erős utolsó hárm hónap miatt második félév tekintetében akár sikerülhet is. A jövő év tekintetében azonban látni kellene, hogy a Synergon itthon is növelni tudja árbevételét, csak a költségek csökkentése nem lesz elég a nyereség eléréséhez. Az árbevétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés