Előfizetői tartalom

NABI: lízing konstrukció mérsékelte a profit dinamikát

Portfolio
Egy speciális értékesítési szerződés értelmében visszavásárlási kötelezettséget vállalat a Nabi 75 darab buszra, melynek eredmény csökkentő hatása 1.4 m USD. Ezen tétellel korrigálva a társaság teljesítette 2001-es eredmény terveit és a várakozások feletti eredményt könyvelhetett el a 4. negyedévben. Korrekció nélkül a nettó profit 35%-kal marad el a várakozásoktól. Negatív meglepetésként egy 850 ezer dolláros eszköz leírást tartalmaz a gyorsjelentés. A negyedév során megélénkült az Optare év közben alacsony értékesítése, a pótalkatrészek bevételi dinamikája viszont némileg mérséklődött. Összességében megállapítható, hogy a 2001-es gazdálkodást a növekedés jellemezte, mely kapacitásbővítés és új technológiák bevezetésével párosult. A cash flow terén határozott pozitív elmozdulás mutatható ki. A gyorsjelentést illetően semleges piaci reakcióra számítunk.

A negyedév során 398 buszt értékesített a Nabi. Mint emlékezetes a harmadik negyedévről áthúzódott műszaki problémák miatt 123 busz átadása. 2001 utolsó három hónapjának buszértékesítési darabszámának értékesítésekor figyelembe kell venni, hogy 5 darab buszt egy visszavásárlási kötelezettség melletti értékesítési feltétel miatt. lízingként könyvelt a cég...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái