Előfizetői tartalom

Ellentétesen mozduló GDP és vállalati profitok

Portfolio
A Dow Jones 1,146 vállalat első negyedéves eredményét összesítve arra a következtetésre jutott, hogy az amerikai GDP robosztus, 55 feletti első negyedéves emelkedése ellenére is még mindig csökkentek a társasági profitok. A profit visszaesés mögött azonban most többnyire a számviteli előírások azon változása állt, hogy a részesedéseket azonnal piaci értékre kell leírni és nem az akvizícióhoz kapcsolódó goodwillt értékcsökkenteni (a goodwill a megvásárolt társaság eszközeinek könyv szerinti értéke és a vételár közötti pozitív különbözet).

A Dow Jones 1,146 május 1-ig az eredményét közzétevő vállalat profitját összegezte. A vállalatok együttesen 3.2 mrd USD veszteséget halmoztak fel szemben a tavalyi 26.7 mrd USD nyereséggel. Az összesített profit 1992 óta először mutat negatív egyenleget. Fenti eredménytől természetesen nem szükséges túlzottan pesszimistává válni, hiszen a számviteli változások negatív...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái