Előfizetői tartalom

Tovább tart a gyengélkedés

Portfolio
A WorldCom kálváriája megtette hatását az európai részvénypiacokra, az összes index meredek esést mutat, az összhangulat igen negatív, valamennyi szektor vesztett az értékéből. A piacot érzékenyen érintette az Alcatel profit warningja is, de az egész piac depresszió alatt van. A Stoxx Technology 7, a távközlés és a biztosítás 5%-ot gyengült. A piac a délelőtt folyamán konszolidálódott, a nyitáskor mutatott nagy esés nem folytatódott, de a veszteségek nagy része megmaradt.

A német piacon a DAX 4.4%-os veszteség körül stabilizálta magát, az index valamennyi komponense esik, különösen az Infineon, az MLP, az Epcos, a Deutsche Telekom és a Siemens teljesítménye igen gyenge. Párizsban a CAC 40 4.3%-ot esett, a profit warningoló Alcatel 20, a France Telecom 14, a Vivendi 11%-ot zuhant, de természetesen az összes komponens zuhan. A FTSE 100 3%-ot esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés