Előfizetői tartalom

Schumacher sem tud segíteni a Danubiuson

Portfolio
A Danubius-t csak kismértékben érinti a dollár gyengülése az euróval szemben, hiszen a társaság szerződéseinek 85%-át euróban, a többi t pedig dollárban köti, így bár a cég megérzi az amerikai fizetőeszköz gyengülését, az nem számít dominánsnak a vállalat szempontjából - idézi Betegh Sándort, a Danubius vezérigazgatóját a mai Világgazdaság.

Mint ismeretes, a társaság árajánlatait minden év májusában teszi meg a külföldi partnerek felé, aminek megváltoztatására ezután már nincsen mód. A fő probléma azonban az, hogy idén a kelleténél alacsonyabb mértékű, mindössze 2-4%-os árnövekedést tudott csak érvényesíteni a vállalat éves szinten. Az euró és a dollár keresztárfolyamának változása azonban nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés