FONTOS Nincs megállás, tovább vágta a kamatot az MNB!
 
Előfizetői tartalom

Erőteljes optimizmus a Nokiánál - szárnyaló árfolyam

Portfolio
Magyar idő szerint tegnap éjjel nyilatkozott a Nokia Americas elnöke egy befektetési konferencián a társaság jövőre vonatkozó piaci várakozásairól. P.P Wilska kifejtette, hogy az idei 400 milliós készülékértékesítést követően jövőre és az azt követő években 10-15% között bővülhet a globális értékesítés. Ezek alapján 2001 és 2002 stagnálása és enyhe visszaesését követően 2003-ban ismét érzékelhető növekedés elé néz a piac. A Nokia saját piaci részesedését 40%-ra tervezi növelni a jelenlegi közel 36%-ról. Az árfolyam a mai európai kereskedésben 7%-os emelkedést mutat. Mindemellett fő kérdés, hogy ezúttal nem bizonyul-e túlzottan optimistának a Nokia előrejelzésével, mint az elmúlt másfél évben.

A Nokia árfolyama a nem túl kedvező második negyedéves eredmény után is csupán átmenetileg esett 12 EUR alá, még az elmúlt hetek globális részvénypiaci depressziója sem tudott jelentős árfolyam csökkenést kiváltani. Mindez azt jelezheti, hogy a mobil piac stabilizálódásával az első számú piaci szereplőt már kicsit sem tartja túlértékeltnek a piac és a valós növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés