Előfizetői tartalom

MOL: mekkora nyereség realizálható saját részvény eladáson?

Portfolio
Tegnap bejelentette a MOL, hogy értékesíti saját részvényeit, mivel nincs kilátásban olyan tranzakció, melyhez felhasználhatná. Érdemes tehát áttekinteni, hogy a negyedik negyedéves kimutatásokban mekkora profit fog jelentkezni a tranzakcióból. A nemzetközi számviteli szabályok szerint ezen nyereség az eredménykimutatásban nem jelenik meg, közvetlen a tőketartalékkal szemben kerül elszámolásra.

A MOL saját részvény állományának bekerülési ára számításaink szerint 5,107 Ft.(A részletek lentebb). A MOL a saját részvényeit szeptember elején a törvényi előírásoknak megfelelően átkötötte. Alábbi táblázatunk az értékesítési ár függvényében mutatja ki a realizált nyereséget, mely feltételezésünk szerint a 6.0-6.8 mrd Ft-os sávban a legvalószínűbb.Végezetül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés