Előfizetői tartalom

Mol: problémák az üzemanyag nagykereskedelmi árával

Portfolio
A Legfelsőbb Bíróság szerdai döntésével elrendelte, hogy a GVH a Mol nagykereskedelmi áraira vonatkozóan végezzen részletes költségelemzést. Ezzel az LB helybenhagyta az elsőfokú fővárosi bírósági ítéletet, ami hatályon kívül helyezte a GVH 2001. januárban hozott megszüntető határozatát a Mol Rt. üzemanyag árképzésével kapcsolatos eljárásában- tudósított az MTI.

Az LB szerint a Mol a nagykereskedelem piacán mintegy 90 százalékos részesedéssel rendelkezik, emellett a nagykereskedelmi árba beleszámítja a mediterrán tengertől az ország közepéig tartó szállítás költségeit is, holott az olaj alapanyag 80 százalékát Oroszországból, 20 százalékát pedig belföldi kitermelőhelyről szerzi be. Az LB elutasította a Mol kiskereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés