Előfizetői tartalom

Intézményi befektetők - elemzők: 6,000 Ft alatt a MOL értékesítési ára, 17%-ból 15% kelhet el

Portfolio
Tegnap indult a Mol zártkörű értékesítésének a könyvépítése, amelynek során az intézményi befektetők megnevezik a jegyezni kívánt MOL részvények számát és az ajánlott árfolyamot. A mai napon a piac egyik legforróbb kérdése, hogy végül milyen árfolyamon kerül értékesítésre a MOL csomag. A részvényárfolyam elmúlt hetekben tapasztalt erőteljes csökkenése (először a kínálati nyomás, majd egy nem szerencsés nyilatkozat hatására, s végül a makrogazdasági-forint pánik) tükrében kérdeztünk rá a befektetőknél (alapkezelők) és az elemzőknél az általuk várt kibocsátási árfolyamra. A hangulat a piaci folyamatokat tükrözve távolról sem volt rózsás. Az intézményi befektetők által adott válaszok alapján 6,000 Ft alatti, 5,910 Ft-os "konszenzus" körvonalazódik. A jelenlegi pesszimista hangulatban fontos volt felmérni, hogy a felkínált 13-17%-os mennyiségből a szakértők szerint végül mennyi kerül eladásra. Konszenzus: 15%.

Alapkezelők: 5,910 Ft, 15%. A magánszemélyek számára is az intézményi befektetők által beadott részvény igénylések következtében kialakult ár lesz a meghatározó. Ennek tükrében különösen érdekes, hogy a befektetési alapkezelők milyen árfolyamra számítanak. 10 alapkezelőt kérdeztünk meg, közülük 3 regionális alapkezelő . Felmérésünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés