Előfizetői tartalom

Újabb válság - Sötétbe borul Argentína?

Portfolio
Daniel Cameron, Argentína energiaminisztere a napokban óvatosan úgy fogalmazott: "Válság van, de nincs vészhelyzet." Cameron múlt héten végre meghajolt a közgazdászok előtt és beismerte, amit tanácsadói már hónapok óta hangoztattak: az energiahiány komoly fenyegetést jelent az éppen megújulni készülő argentin gazdaság számára - írja az Economist.

Mondvacsinált mentségek.... A probléma a múlt hónapban kezdett látható méreteket ölteni, amikor számos gyár áramszünet miatt volt kénytelen szüneteltetni termelését. (A lakosság is érezhette valamelyest a hiányt, de tőlük nem vonták meg az energiát.) A kormányzat a történtekre válaszul mindenféle figyelmeztetés nélkül 15%-kal csökkentette a Chilébe irányuló gázexportot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés