Előfizetői tartalom

Démász eredmény: Olyan lett, mint vártuk?

Portfolio
A bázisidőszakinál lényegesen magasabb pénzügyi költségek, a szokásosnál melegebb időjárás, és az ennek betudható alacsonyabb lakossági fogyasztás éreztették hatásukat a Démász ma publikált 1. negyedéves eredményén. Szerencsére a jó költségkontroll, a megfelelőnek nevezhető árszabályozás és a csökkenő hálózati veszteség sok mindent kiegyensúlyozott, így végül az 1,118 millió forintos nettó eredmény nem nevezhető gyengének. A Portfolio.hu által készített elemzői konszenzus 1,172 millió forintos nettó eredményvárakozást mutatott. Az elmaradás ellenére a cégnél volt profitnövekedés, a bázisidőszakhoz képest 3.6%-kal nőtt az eredmény.

Középpontban a fundamentumok. A nettó eredményfronton megfigyelhető igen apró csalódást kompenzálja az üzemi eredmény jó értéke, az 1,684 milliós szám jó 80 millió forinttal több az elemzői várakozásoknál. Összességében a Démász ma publikált gyorsjelentése a klasszikus semleges kategóriába tartozik.A társaság tevékenységének vizsgálata már korántsem olyan egyszerű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés