Előfizetői tartalom

Visszaálló adószint miatt emelkedik az üzemanyagár

Portfolio
A jövedéki adó növekedése miatt június 21-én, hétfőn 0 órától a MOL Rt. a motorbenzin literenkénti fogyasztói árát 1, a gázolajét 2 forinttal emeli. Mint emlékezetes 250 Ft feletti üzemanyagárnál a kormány csökkentette az üzemanyagok jövedéki adó tartalmát. Az árcsökkenéseket követően az adótartalom visszaáll az eredeti szintre.

Az üzemanyagok jövedékiadó-mértékét megállapító kormányrendelet értelmében a motorbenzinek literenkénti jövedéki adója 0,80 forinttal, a gázolajé pedig 1,60 forinttal emelkedik. A jövedékiadó-növelések hatásaként a motorbenzinek után fizetendő ÁFA literenként 0,20 forinttal, a gázolajok esetében pedig 0,40 forinttal emelkedik. A MOL Rt. a jelen árkorrekcióknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés