Előfizetői tartalom

Bennfentes kritika a NABI-ról (és a kritika kritikája)

Portfolio
Thronton Sanders, a NABI amerikai leánycégét 1997-ig vezető első embere igen kemény kritikákat fogalmazott meg a buszgyártó társaság menedzsmentjével szemben; a finanszírozási és működési nehézségekhez stratégiai, strukturális és menedzsment hibák sorára volt szükség. A BBJ által ismertetett kritikákat érdemes végig tekinteni, az objektivitás megőrzése mellett azonban szükséges kiemelni, hogy egy olyan embertől származik, aki nem önként távozott a NABI USA Inc. éléről. A BBJ cikk érdekessége továbbá, hogy kiderül; a CompoBus magyarországi gyártásához kapott speciális amerikai hatósági engedély futamideje lejárt és megújítás alatt áll. A vállalat menedzsmentje biztos a megújítás sikerében az egyedi technológia miatt; a kérdés csupán az számunkra, hogy miért nem sikerült a kifutás időpontjára már megújítani az engedélyt?

Thronton Sanders 1997-ig a NABI USA Inc elnöke-vezérigazgatója volt. 2003 végén már egy önszorgalomból elkészített elemzés formájában ecsetelte az arra érdemesnek tartott befektetői kör számára, hogy milyen hatalmas hibákat követett el a NABI menedzsmentje. Sanders kriticizmusának érdekes vonatkozása, hogy az üzleti világban nem jellemző komoly, önkéntes és elhúzódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés