Előfizetői tartalom

A tömeges távmunka csak reményeinkben létezik

Portfolio
Emlékeztek még a filmre, amiben Sandra Bullock menő programozóként úgy áll egy vállalat alkalmazásában, hogy még soha nem találkozott a főnökeivel, és sosem járt a cég központjában? A cybervilágban valós autópályák helyett a világhálón száguldozunk, sok munkakörben semmi szükség rá, hogy ténylegesen bejárjunk a munkahelyünkre. Ám ami filmen természetes, az ma még csak kezdetlegesen működhet Magyarországon; nálunk a cégek többsége idegenkedik a távmunka gondolatától.

A távmunkavégzés lehetősége a legtöbb munkahelyen akkor vetődik fel, amikor egy fontos munkatárs váratlanul nem tud naponta bejárni az irodába. Például kórházi kezelés után otthon lábadozik, szülési szabadságra megy, vagy kisgyermekét még nem tudja egész napra másokra bízni. Ilyenkor - hogy az illető ne essen ki a megszokott munkatempóból - mindenkinek jobb, ha találnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés