Előfizetői tartalom

Karban tartott tudás - anyaként is

Portfolio
Pelenkák, cumisüvegek, bébiételek... ebből állna egy fiatal anya napja? A "lakásba zárva" csupán ezek körül forognának gondolatai? Természetesen az is dicséretes, ha valaki teljes figyelmét a gyermekgondozásnak szenteli, ám egyre többen gondolják úgy, másra is jó az a kicsivel otthon töltött néhány év. A harmincegy éves Andrea egyetemi tanulmányainak második évében esett teherbe. Mégis úgy döntött, folytatja az iskolát. "A tanárok elnézőbbek a kismamákkal szemben. Nem állítom, hogy kivételeznek, de megértőbbek, ha az ember nem tud ott lenni minden órán, vagy a csoporttársai jegyzeteit másolja. Az fel sem merült, hogy abbahagyjam a tanulást, tudtam, hogy most még könnyebben megy a dolog, mint amikor a lányom majd megszületik. Az aktív élet nem ér véget az anyasággal, egyszer vissza kell menni dolgozni. Akkor pedig nagyon fog hiányozni az a kiesett három év, hogyha tétlenül töltöttük el."

2002 óta könnyebb a magyar nők dolga. Az az évi, 51-es kormányrendelet lehetővé teszi, hogy tandíjmentesen képezzék magukat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a tudásuk ingyenesen gyarapszik, hiszen a könyvek, jegyzetek árát és egyéb költségeket nekik is téríteniük kell. A képzőhelyek ráadásul eltérően értelmezik a rendeletet, például gazdasági kényszerből maximalizálják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés