Előfizetői tartalom

Terták Elemér a Hitelgarancia Rt. új vezérigazgatója

Portfolio
A Pénzügyminisztérium korábbi közigazgatási államtitkárát, Terták Elemért választotta a Hitelgarancia Rt. (Hg Rt.) új vezérigazgatójává a társaság igazgatósága a legutóbbi ülésén - számolt be az MTI. A Hg Rt. új garanciavállalásai 2004-ben az előzetes adatok szerint mintegy 157 milliárd forint új garanciát vállalt, ezzel hozzávetőleg 208 milliárd forint hitel igénybevételét tette lehetővé a kis- és közepes vállalkozások számára. A HG Rt. korábbi vezérigazgatója, Kismarty Lórándné ez év január 31-i hatállyal lemondott a társaságnál betöltött igazgatósági tagságáról, és közös megegyezéssel ez év január végén megszűnt a munkaviszonya a cégnél.

A társaság idén január közepén tartott rendkívüli közgyűlésén a részvényesek a garanciacég igazgatóságának tagjai közé választották Vásárhelyi Istvánt, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatóságának elnökhelyettesét és Terták Elemért, aki tavaly augusztus 1-jéig a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára volt. A Hg Rt. garanciavállalási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés