Előfizetői tartalom

NABI: mi történik itt???

Portfolio
A NABI közzétette történetének legnagyobb veszteségét tartalmazó gyorsjelentését. A 45 m USD egy negyedév alatt termelt adózott veszteséggel a társaság a saját tőkéje 83%-át elvesztette (azaz a részvények könyv szerinti értéke ennyivel csökkent). A veszteség azonban nem egy tiszta folyamat eredményeként alakult ki, a gyorsjelentés számos olyan kérdést felvett, aminek megválaszolása nélkül a társaság és a részvény megítélése lehetetlen. A transzparencia hiánya totális méreteket öltött. Ha nagyon szabadjára engedi valaki a gondolatait, akkor egy nagyon csúnya forgatókönyv is körvonalazódhat. Minden ilyen irányú következtetés azonban az információ közlés jelenlegi szintjén csak feltételezés. Ennek megfelelően a hagyományoktól eltérően gyorsjelentés értékelésünkben elsősorban a nyitott kérdésekre próbálunk meg rámutatni.

Nagyon röviden a megismerhető tények. A gigantikus méretű veszteség az alábbi, csupán részben számszerűsített tényezőknek köszönhető: 1., egy negyedév alatt 9.4 m USD céltartalék képzés jövőbeni termelés veszteségére, elfekvő készletek leírására és garanciális kötelezettségekre 2., Optare goodwill leírása 13 m USD értékben 3., tanácsadói szerződések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés