Előfizetői tartalom

260 forint felett a benzin ára - emel a MOL

Portfolio
Június 8-án, szerdán 0 órától a MOL Rt. a motorbenzin literenkénti fogyasztói árát 4 forinttal, a gázolajét pedig 6 forinttal emeli. Az egy hónappal ezelőtt tapasztalt árcsökkenést követően az elmúlt két hét folyamán a nemzetközi olajpiacokon ismét jelentősen emelkedtek az árak. Ennek fő oka, hogy a világszerte dinamikusan növekvő fogyasztással a kőolaj-kitermelés és a finomítók termék-kibocsátása nem tudott lépést tartani, valamint hogy a legfontosabb felhasználói térségekben az igényekhez viszonyítva alacsonyak a készletek.

Május közepe óta a Brent típusú kőolaj jegyzésára közel 13%-kal, hordónként több mint 6 dollárral emelkedett. Ugyanezen időszakban a motorbenzin jegyzésára mintegy 10%-kal, tonnánként közel 40 dollárral, a gázolajé 17%-kal, közel 80 dollárral nőtt, melynek hatását tovább fokozta a forint közel 5%-os gyengülése az US dollárhoz viszonyítva.A fenti piaci változások Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés