Előfizetői tartalom

Jelentős hozamcsökkenések az állampapírpiacon - merre tovább? (2.)

Portfolio
A másodpiaci referenciahozamok jellemzően 15-23 bp-tal csökkentek tegnaphoz képest, mely mögött főként külföldi kötvényvásárlások húzódnak meg - mondta el a porfiolio.hu érdeklődésére egy elsődleges állampapír-kereskedő. A szakértő utalt rá, hogy a tegnapi lengyel kamatcsökkentés miatt a magyar papírok relatív hozamelőnye tovább nőtt, ami a kedvező külső piaci környezet mellett elfedi a magyar költségvetéssel kapcsolatos egyre komolyabb aggodalmakat. Ez erősíti a magyar papírok vásárlási szándékát a piacon.

eurhufcomp Reggel kisebb lengyel kötvény-rally bontakozott ki, mely magával húzta a magyar piacot is. A mai 12 hónapos DKJ-aukció eredményén is látszott, hogy erőteljes kereslet mutatkozik a magyar papírok iránt.Kapcsolódó cikkünk2005.06.30 12:28 Jelentős hozamcsökkenés a mai 12 hónapos aukción2005.06.30 11:18 Enyhe forinterősödés a makroadatok utánA kereskedő utalt rá...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái