Előfizetői tartalom

A miniszter félrenyúl...

Portfolio
Igen meglepő gondolatmenetet olvashatunk Boros Imre, volt tárca nélküli, Phare ügyekért felelős minisztertől, a Közgazdaságtudományi Egyetem tanárától a Magyar Nemzet hasábjain. "A szerző közgazdász" megjegyzéssel is ellátott mű több kijelentésével nem értünk egyet, véleményünk szerint igen komoly félreértéseket tartalmaz a Budapesti Értéktőzsde helyzetelemzését illetően. A magyar tőzsde hangos sikereivel látványosan szembe helyezkedni próbáló írás elsősorban a tényleges adatok ismeretének hiányáról, az összehasonlításba bevont országok tőkepiacának nem kellő ismeretéről árulkodik. A BUX új csúcsdöntései ellenére ténylegesen vannak nehézségei a tőzsdének az új cégek piacra csábításával, mindazonáltal ezen problémák gyökerét valahol máshol kéne keresni és nem az átlátható környezet hiányában. Az alábbiakban kísérletet teszünk az állítások és a tényhelyzet adatokkal történő bemutatására.

1., "lerobbanó tőzsde" "A kirobbanás közepette a tőzsdét üzemeltető rt a saját lerobbanásától tart, mert kicsi a forgalom és magas az üzemeltetési költség." Tényhelyzet: a BÉT az idei év első felében az egész évre tervezett profitot meghaladó 1.31 mrd Ft-os eredményt ért el (+110% a tavalyi évhez viszonyítva). A hazai tőkepiac, a BÉT meghatározó szereplői által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés