Előfizetői tartalom

Egis: meglepő profit - indokolható-e 35,000 Ft-os árfolyam?

Portfolio
Ismét kirobbanó, a portfolio.hu által számított elemzői konszenzusnál jelentősen magasabb negyedéves számokat tett közzé az Egis. A cég bevétele 7, üzemi eredménye 24, nettó profitja pedig 30%-kal haladta meg a várakozásokat, melynek következtében a cég rekord nyereséget ért el. A gyorsjelentés fő pontjai az alábbiak: - a hazai növekedést az év végi készletfelhalmozások is segítették (ezen tétel visszatérő); - kirobbanó orosz értékesítéseket ért el az Egis; - a dollár árfolyama jelentős mértékben segítette az eredmény növekedését; - fentiek (és a javuló termékszerkezet) hatására rekord szintre emelkedett a társaság profitabilitása (28% felett az üzemi eredményszint!) - jelentősen csökkent a nyugati export; - további tartalékok lehetnek az értékesítés költségeinél; - tovább növekedett a külföldi intézményi befektetők tulajdoni hányada. Mivel az Egis részvényei az idei év eleje óta tapasztalható csaknem 20%-os növekedés után történelmi csúcson forognak, érdemesnek tartjuk röviden áttekinteni a társaság, illetve a gyógyszerszektor árazását, melyből kiderül, hogy jelentős tér mutatkozik még az árfolyam növekedése előtt, hiszen az éves EPS prognózis 48%-a már az első pénzügyi negyedévben teljesült.

Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így jelen gyorsjelentésben a társaság 2006-os első pénzügyi negyedévéről számolt be. Jóval a várt feletti, rekord profit. Az alábbi táblázat a várt és a tény adatok összevetését tartalmazza, melyből látható, hogy mind az üzemi, mind pedig a nettó eredmény esetében a várakozások igen jelentős szórást mutattak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés