Előfizetői tartalom

Négyből semmi - Miért nem sikerül az OTP-nek?

A múlt hét alapos hidegzuhanyként érhette azokat, akik komolyan számoltak az OTP akvizíciós politikájával. A domináns magyar hitelintézet két igen jelentős akvizíciós célpontot bukott el, amely az ukrajnai "kudarcokkal" párhuzamosan azt jelenti, hogy mindössze egy számottevő akvizíciós célpont maradt nyitva előtte, a román CEC. A magyar banknak alaposan át kell alakítania a régiós növekedés körül font terveit. Az OTP szemmel láthatóan lekésett a régiós IC-ről, így sebesvonatokkal kénytelen felvenni a versenyt, amely a részvényesek bizalmáért és a függetlenség megtartásáért folyik.

Négyből semmi. Nézzük a tényeket. Az OTP terjeszkedési politikájának legfrissebb köréhez öt jelentős méretű külföldi célpont neve volt társítható. Ukrajnában sem az UkrSibBank, sem az UkrSotsBank esetében nem vállalta az abszurditás szintjét közelítő árversenyt (7 feletti P/BV és 30 feletti P/E árszinteknél...), miközben a szerb Vojvodjanska privatizációjában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés