Előfizetői tartalom

Négyből semmi - Miért nem sikerül az OTP-nek?

Bán Zoltán
A múlt hét alapos hidegzuhanyként érhette azokat, akik komolyan számoltak az OTP akvizíciós politikájával. A domináns magyar hitelintézet két igen jelentős akvizíciós célpontot bukott el, amely az ukrajnai "kudarcokkal" párhuzamosan azt jelenti, hogy mindössze egy számottevő akvizíciós célpont maradt nyitva előtte, a román CEC. A magyar banknak alaposan át kell alakítania a régiós növekedés körül font terveit. Az OTP szemmel láthatóan lekésett a régiós IC-ről, így sebesvonatokkal kénytelen felvenni a versenyt, amely a részvényesek bizalmáért és a függetlenség megtartásáért folyik.

Négyből semmi. Nézzük a tényeket. Az OTP terjeszkedési politikájának legfrissebb köréhez öt jelentős méretű külföldi célpont neve volt társítható. Ukrajnában sem az UkrSibBank, sem az UkrSotsBank esetében nem vállalta az abszurditás szintjét közelítő árversenyt (7 feletti P/BV és 30 feletti P/E árszinteknél...), miközben a szerb Vojvodjanska privatizációjában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái