Előfizetői tartalom

Soros György legújabb biznisze: egy hajóban Spielberggel...

Portfolio
Az amerikai részvénypiac péntek délutánján érkezett a hír, miszerint a magyar származású, hatalmas vagyonáról és liberális politikai beállítottságáról is ismert spekuláns, Soros György eddig számára kevésbé ismert vizekre evezett. Soros cége egy megállapodás értelmében a Dune Entertainment-tel közösen megvásárolja a Viacomtól a DreamWorks filmarchívumát, melyben olyan nagysikerű alkotások találhatók, mint például a Ryan közlegény megmentése, az Amerikai Szépség, vagy a Gladiátor.

A Paramount Pictures-t is tulajdonló Viacom a közelmúltban indította meg a DreamWorks 1.6 milliárd dolláros felvásárlását, az archívum 900 millió dolláros eladása ennek az ügyletnek a kockázatát hivatott csökkenteni. A Viacom számításai szerint az áprilisban záruló DreamWorks tranzakció nettó vételára a mostani ügyletnek köszönhetően mindössze 600 millió dollár lesz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés