Előfizetői tartalom

Miért érdemes MOL-t venni? Hogyan hat a forint gyengülés az olajcégre?

Mind régiós, mind pedig historikus viszonylatban attraktívvá váltak az elmúlt időszakban a MOL részvényei, melyek tekintetében a legnagyobb pozitív irányú elmozdulás volt tapasztalható az elemzők között a régió olajcégeinek negyedéves gyorsjelentéseit követően. Az iparági környezet javulása mellett az árazásban ráadásul még egy egyszeri tartalék is rejtőzik, így megismétlődhet az a folyamat az EPS prognózisokban, ami az elmúlt 2 évben is tapasztalható volt. A hazai deviza árfolyamának zuhanása kapcsán érdemesnek tartjuk áttekinteni azt is, hogy hogyan reagáltak a MOL papírjai az elmúlt évek jelentősebb forint gyengüléseire.

Mi várható az első negyedévben?. A negyedév vége felé közeledve érdemesnek tartjuk áttekinteni a főbb külső tényezők alakulását, illetve ezek profitra gyakorolt hatását. Upstream Ismét jelentős profit növekedés várható az upstream üzletágban az első negyedévben, hiszen a kőolajárak mind a tavalyi negyedik negyedéveshez, mind pedig az egy évvel korábbihoz képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés