Előfizetői tartalom

Egis: mivel indokolható a 42,000 Ft-os árfolyam?

Barát Szabolcs, CFA
Szűk 3 hónappal ezelőtt született írásunkban indokoltnak láttuk, hogy az Egis részvényei elérjék a 35,000 Ft-os szintet, ami az elmúlt napokban be is következett. Megítélésünk szerint azonban az árfolyam növekedésnek még nincs vége, hiszen a korábban reálisnak tekintett diszkont tényezők már nem indokoltak a papírok esetében, sőt: véleményünk szerint a Richterrel szembeni árazási prémium elérése is reálisnak tűnik a közeljövőben. Regionális kitekintésünkben az Egisen és a Richteren kívül a cseh Zentiva, a horvát Pliva, és a szlovén Krka befektetői megítélését, valamint a részvények árazását tekintjük át, ez utóbbit nem csak regionális, hanem globális kitekintésben is.

Ami a számok mögött van: a befektetői "sztorik". Nem csak abszolút, hanem regionális viszonylatban is impresszív teljesítményt nyújtottak az elmúlt hónapokban az Egis és a Richter részvényei, melyek mögött azonban nem sokkal marad el a szűk peer group-ba tartozó tárrsaságok papírjainak növekedése.Mind az 5 cég kiváló befektetési sztorit nyújtott az elmúlt időszakban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái