Előfizetői tartalom

RICHTERápia a piacnak

Minden szinten a várakozásokat jócskán meghaladó első negyedéves gyorsjelentést tett közzé ma reggel a Richter. Az üzemi eredmény 58, a nettó profit pedig 67%-kal emelkedett, s a növekedés még akkor is impresszívnek tekinthető, amennyiben a felmerült egyszeri elszámolásbeli tétellel módosítjuk ezeket a számokat. A gyorsjelentés főbb pontjai: - a hazai értékesítések a negyedik negyedéves készlet felhalmozás miatt visszaestek; - a legnagyobb orosz nagykereskedő elszámolás változása 10 m USD egyszeri bevételt jelentett; - a DLO bevételek a tavalyi előszállítások miatt stagnáltak, de készletnövelés tapasztalható volt; - másfél év után jelentősen növekedett az USA export, ami igen pozitív tényezőnek számít; - megugrottak a K+F kiadások, mely összhangban van a tervekkel; - jelentősen növekedtek az értékesítési költségek a hálózat bővítés és az új termék bevezetéseknek köszönhetően; - megduplázódott a pénzügyi eredmény, ami hagyományosan jelentős tételnek számít az EPS-en belül. Az elmúlt két nap során tapasztalható jelentősebb mértékű árfolyam növekedés a mai kereskedésben folytatódhat, s megítélésünk szerint az elkövetkező hónapokban az elemzői várakozások növekedése és a célárfolyamok emelése tovább fogja felfelé húzni a Richter árfolyamát.

Hatalmas növekedés. Az elemzői várakozások, valamint a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat. Az elemzői várakozások jelentősnek tekinthető szórását és az egyes becslések közötti hatalmas különbségeket minden bizonnyal az okozza, hogy egyes elemzők számoltak a fent említett egyszeri tényezővel, míg mások nem. Érdemes azonban felhívni a figyelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés