Előfizetői tartalom

Egis: ezúttal elmaradt a pozitív meglepetés (2.)

Az elmúlt két negyedévben tapasztalható jelentős pozitív meglepetés ezúttal elmaradt az Egis esetében, a gyógyszergyártó társaság ugyanis minden szinten a felfokozott várakozásokat kissé alulmúló számokat tett közzé ma reggel. A legfontosabb tényezők: - az előző negyedéves belföldi készlet felhalmozást a nagykereskedők még nem építették le teljes mértékben; - az orosz és FÁK piaci növekedés dinamikája jelentősen csökkent; - az értékesítési költségek jelentős növekedése a további bővülést célozza; - a korrigált üzemi eredményszint tovább növekedett; - az első félévben az éves EPS konszenzus 60%-a teljesült; - az IFRS konszolidált profit jelentősen, mintegy 26%-kal múlja felül az anyavállalat eredményét. A gyorsjelentés hatására nem zárható ki, hogy profit realizálás lesz a mai kereskedésben, ezt a hatást azonban mérsékelheti, hogy: - az elmúlt napokban az árfolyam egy kisebb korrekción már átesett; - a negatív meglepetés nem volt túlzottan jelentős (belül marad a 10%-on); - a konszolidált profit jelentősen meghaladja az anyavállalat eredményét.

Mi várható Oroszországban?. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése a második pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedéveket alatt a naptári negyedéveket értjük. Az elemzői konszenzus, valamint a tény számok összevetése kapcsán érdemesnek tartjuk kiemelni, hogy az üzemi és a nettó eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés