Előfizetői tartalom

Magyar Telekom: pont telibe 2.0

Bán Zoltán
Ezúttal nagyon eltalálták az elemzők a Magyar Telekom első negyedéves eredményét, így a vezető magyar távközlési társaság 18.9 milliárdos eredménye egyáltalán nem okozott semmilyen meglepetést. A társaság 2006 első negyedévében is hozta formáját, 153.3 milliárdos árbevétele mellett 62 milliárdos EBITDA-t és minden szinten közepes egyszámjegyű dinamikát mutatott fel. A társaság továbbra is erős cash-flow termeléssel rendelkezik, ugyanakkor ennek csak korlátozott részét engedi át részvényeseinek. A gyorsjelentés várhatóan nem rengeti meg a papír piacát, unalmas papírtól, az unalmas árfolyamalakulás mellett unalmas számokat kaptunk.

Összefoglaló. A gyorsjelentés főbb pontjai Minden szinten közepes egyszámjegyű növekedés A nettó eladósodottsági mutató igen jelentős csökkenése tovább folytatódott 40% felett tartott EBITDA margin Továbbra is gyengélkedő vezetékes szegmens, amely komoly profitáldozatokat volt kénytelen hozni A külföldi terjeszkedés (főleg TCG) hatására jelentős növekedést hozott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái