Előfizetői tartalom

MOL profit: enyhe pozitív meglepetés (korr.)

Az elemzői várakozásokat 12%-kal meghaladó üzemi, és 1%-kal magasabb nettó eredményt ért el az első negyedévben a MOL. A kimutatott profitot jelentősen befolyásolta egy egyszeri tétel, a gázüzletág eladásának hatása, ami 81 mrd Ft-os plusz bevételt jelentett a cég számára. A gyorsjelentés legfontosabb tényezői: - 125%-kal növekvő upstream profit; - csalódás okozó downstream eredmény; - a várt veszteséggel szemben 14 mrd Ft-os profit a gázüzletágban; - 81 mrd Ft-os extra profit a gázüzletág értékesítésből; - jelentős pénzügyi veszteség; - 1.2 mrd Ft-os INA profit.

Cikkünk előző verziójában nem számoltunk a gázüzletág értékesítés adóhatásával, melyet figyelembe véve a nettó profit enyhén meghaladta a várakozásokat. A MOL részletes tájékoztatását követően a pontos információkkal is jelentkezünk az egyszeri tétel adóvonzatával kapcsolatban. A profit. A gázüzletág eladásának hatását nem számítva 1%-kal magasabb lett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés