Előfizetői tartalom

OTP: Mire lesz elég a rekord profit? (2)

Bán Zoltán
Az elemzői várakozásokat közel 5%-kal meghaladó 46.2 milliárd forintos nettó eredményről számolt be ma az OTP Bank. A piacvezető magyar pénzintézet nettó kamatbevétele ugyan a vártnál rosszabbul alakult, azonban a társaság azonban ezt felül tudta kompenzálni egyrészt a nem kamatjellegű bevételei jelentős növekedése, másrészt kiadásai kordában tartása miatt. A bank év/év alapon több mint 20%-kal tudta növelni nettó eredményét, amely meghaladja az éves tervben kitűzött 16.7%-ős növekedési célt. A bank jól pozícionált az év elején még feszítettnek tűnő éves tervei teljesítésére.

Összefoglalás. A bank IRFS számviteli szabályok alapján készült konszolidált kimutatása megítélésünk szerint (egy esetleges pozitív menedzsmentkommentárral együtt) önmagában pozitív az árfolyamra nézve (a piaci hatásoktól eltekintve), más kérdés, hogy valószínűleg kevés lesz ahhoz, hogy fordítson a bank befektetői értékelésén. (részletek a 4. oldalon ) A bank menedzsmentje...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái