Előfizetői tartalom

A MOL és versenytársai: újabb csalódások

A Lotos kivételével csalódást keltő nettó profitokról számoltak be első negyedéves gyorsjelentéseikben a régió fontosabb olajtársaságai. Unikumnak tekinthető azonban a MOL az üzemi profitot tekintve, hiszen a cég belső teljesítményét mutató eredmény 12%-kal meghaladta a várakozásokat. A részvény árfolyamok jelentős korrekción estek át az elmúlt napokban, egyelőre azonban kérdéses, hogy a jelenlegi árszinteken érdemes-e már vételeket eszközölni.

Elfolyó profitok. A régió jelentősebb olajcégei közül egyedül a Lotos nem okozott csalódást a befektetőknek, a cég minden szinten hozta a várakozásokat, ennek ellenére a negatív korrekció a kisebbik lengyel olajtársaságot is elérte.A legnagyobb árfolyam zuhanást az elmúlt napokban az OMV szenvedte el, ami nem csak a kiábrándító negyedéves számoknak, hanem a Verbund akvizíció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés