FONTOS Nagy arculcsapás jön a magyaroknak, búcsút inthetünk az amerikai befektetéseknek?
 
Előfizetői tartalom

DOPPING: a legoptimistább várakozást is felülmúló, rekord Richter profit (2. - Árazás)

Barát Szabolcs, CFA
Ismét hozta a formáját a Richter, a gyógyszergyártó cég ugyanis minden szinten az elemzői konszenzus felett teljesített a második negyedévben; soha nem látott nettó profitja 21%-kal haladta meg a várakozásokat. A gyorsjelentés főbb pontjai: - üzemi szinten 8, nettó szinten pedig 21%-kal a várt feletti profit; - jelentősen emelkedő értékesítési és marketing költségek; - a forint gyengülésének hatására 15%-kal emelkedő üzemi profit (összehasonlítható alapon: -7%); - mérséklődő dinamika a FÁK piacon; - hatalmas, 5 mrd Ft-ot kitevő pénzügyi profit. Mivel a társaság az első félév során az idei évre várt EPS-nek már a 64%-át teljesítette, még az ősszel várhatóan életbe lépő megszorító csomag negatív hatása, valamint a nem realizált pénzügy tételek ellenére is arra számítunk, hogy az elemzői profit becslések növekedni fognak az elkövetkező időszakban. A kirobbanó negyedéves profit következtében a Richter részvények árfolyam emelkedésére számítunk az elmúlt napok növekedése után is, ami azonban az EPS konszenzus növekedése miatt vélhetően nem okozza majd az értékeltségi szintek azonos arányú növekedését.

Rekord profit. Üzemi szinten 8, nettó szinten pedig 21%-kal a konszenzus feletti profit számokat tett közzé ma reggeli gyorsjelentésében a Richter. Az alábbi táblázathoz kapcsolódóan két tényezőt érdemes kiemelni: - a nettó profit még a legoptimistább becslést is felülmúlta; - igen jelentős eltérés mutatkozik az egyes várakozások között (min-max), amit a relatív szórás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái