Előfizetői tartalom

Honnan jönnek az olajmilliárdok?

Barát Szabolcs, CFA
Ismét rekord szintű, de az első negyedévesnél jóval kiegyensúlyozottabb negyedévet zártak a világ legnagyobb tőzsdei olajcégei a múlt héten. A 6 legnagyobb piaci szereplő összesített nettó profitja 30%-kal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, s annak ellenére, hogy a növekedésben ismét oroszlánrészt vállaltak a kutatás-termelési üzletágak, a finomítás-kereskedelem divíziók profitja is emelkedni tudott az első negyedévben tapasztalható visszaesést követően. Mivel az iparági folyamatok kiválóan tükröződnek a világ vezető olajcégeinél, érdemes ezeket közelebbről is szemügyre venni, hiszen indikációt adhatnak a MOL második negyedéves eredményére vonatkozóan is.

Rekord profitok - ismét. Kapcsolódó cikkünk2006.08.08 08:52 Holnap MOL gyorsjelentés: mit várnak az elemzők?Az idei év jól alakult az olajipari cégek számára, az év eleje óta ugyanis a tavalyi 25, valamint a 2004-es 28%-os növekedést követően 19%-kal növekedett az S&P Oil&Gas index.Az index emelkedését azonban nem a legnagyobb társaságok vezették, ezek árfolyama ugyanis...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái