Előfizetői tartalom

MOL: a rekordok negyedéve (3. Árazási kitekintő)

Mind üzemi, mind pedig nettó szinten a várakozásokat érdemi módon meghaladó profitot tett közzé ma reggel a MOL a második negyedévre vonatkozóan, s mindkét eredmény kategória rekordnak számít az olajtársaság életében. A gyorsjelentés főbb pontjai: - jelentősen a konszenzus feletti, a legoptimistább elemző becslését is meghaladó üzemi és nettó profit; - a növekvő bányajáradék fizetés és az emelkedő kitermelési költségek miatt a várt alatti, de az olajárak növekedésének mértékével megegyező ütemben bővülő upstream profit; - a kedvező ipari környezetnek köszönhetően soha nem látott downstream eredmény; - emelkedő vegyipari marginok és növekvő petrolkémiai értékesítések; - profit csökkenés a társaságnál maradt gázüzletág esetében; - kedvező iparági környezet a harmadik negyedév első felében. A fentiek következtében pozitív piaci reakcióra számítunk a mai kereskedés során, s nem tartjuk kizártnak, hogy ismét növekszenek majd az elemzői profit várakozások.

Soha nem látott profit. A társaság 2 év után ismét jelentősen a várt feletti nettó profitot ért el azt követően, hogy az elmúlt negyedévekben többször is csalódást okozott a befektetők számára.A pozitív meglepetés szinte teljes mértékben a downstream üzletágak volt köszönhető, mely rekord profitjával 36%-kal magasabb értéket hozott, mint amit az elemzők prognosztizáltak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés