Előfizetői tartalom

Egis: profit injekció - de elég lesz-e?

8, illetve 9%-kal haladta meg az Egis második negyedéves üzemi és nettó profitja az előzetes elemzői várakozásokat, ami elsősorban az orosz és FÁK piacokon tapasztalható robbanásszerű növekedésnek volt köszönhető. Kedvező volt a cég számára a forint gyengülés, valamint a termék szerkezet javulása is. A gyorsjelentés főbb pontjai: - anyavállalati szinten ismét a várt feletti számokat ért el a cég minden szinten; - a konszolidált számok elmaradtak a konszenzustól, azonban mindössze 3 elemző adott becslést ezekre vonatkozóan; - kiemelkedő volt az orosz piac növekedés, ahol azonban 3-4 m dollár értékben történtek előrehozott vásárlások; - a DLO bevételek 5 m dollárt tettek ki, szemben az egy évvel korábbi 2.9 m USD-vel; - jelentős növekedés a nyugat-európai piacokon, valamint a hatóanyag értékesítések esetében; - az éves EPS konszenzus 85%-a teljesült, így várhatóan ismét emelkednek majd az elemzői várakozások. A gyorsjelentés hatására pozitív piaci reakcióra számítunk, a pesszimista globális tőkepiaci hangulat következtében azonban nem tartjuk kizártnak, hogy a kedvező elmozdulás kámforrá válik, ahogyan azt az elmúlt időszakban több igen jó vállalati gyorsjelentés után is tapasztalhattuk (lásd: Richter, MOL). Fokozottan igaz lehet ez annak köszönhetően, hogy a Richter gyorsjelentését követően az Egis esetében egy pozitív gyorsjelentésre irányuló spekuláció indult meg a piacon.

Még mindig az orosz piac. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése a második pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedéveket alatt a naptári negyedéveket értjük. Az alábbi táblázatban a konszolidált előrejelzések és tény számok is szerepelnek, melynek megítélése során érdemes figyelembe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés