Előfizetői tartalom

Mennyit ér a Graphisoft Park? (Korr.: osztalék alapú értékelés)

Egyértelműen sikerként könyvelhető el a Graphisoft Park Graphisoftból való kiválása, a két társaság együttes piaci értéke ugyanis számottevően meghaladja a korábbi, - a szoftver- és az ingatlanfejlesztést is végző - Graphisoft értékét. Megítélésünk szerint azonban a Graphisoft Park papírjainak jelenlegi árfolyama nem tükrözi a cég fundamentális értékét, és jelentős növekedési potenciál rejtőzik még a részvényekben. A portfolio.hu által - igencsak konzervatív megközelítésben - készített eszköz alapú árazás szerint a papírok mintegy 30%-os növekedési potenciállal kecsegtetnek, ugyanakkor az osztalék alapú árazás alapján már nincs tér az emelkedés előtt. Megítélésünk szerint azonban - ingatlanfejlesztő- és hasznosító cégről lévén szó - a részvényeket eszköz alapon érdemes árazni, az osztalék alapján történő árazás pedig alsó limitet jelenthet a papírok esetében. A növekedési potenciál tehát jelentős, a lefelé mutató kockázatok pedig a stabilan növekvő, kiszámítható osztalék következtében erősen limitáltak.

Korr.: az osztalék alapú értékelés során cikkünk korábbi verziójában rossz diszkont rátát alkalmaztunk, a helyes rátával ezen értékelés mellett a reális árfolyam 13%-kal múlja alul a tegnapi záróárat. Ezen korrekció ellenére azonban fenntartjuk azon véleményünket, mely szerint a piac számára az eszköz alapú értékelés az irányadó, és az osztalék alapú árazási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés