Előfizetői tartalom

Itt vannak a gyógyszerreform részletei! (3.)

Portfolio
A kormányszóvivői tájékoztatón az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a kormány mai ülésén 3 törvényjavaslatot fogadott el, melyet pénteken benyújt az országgyűlésnek. A gyógyszergyártók idei befizetési kötelezettsége nem változik, a gyógyszerkassza tervezett kiadása eléri majd a 400 milliárd forintot. A jövő évi gyógyszerkassza tervezése ugyanakkor még folyik, az ideinél sokkal kevesebb nem lesz jövőre sem a kiadás, de a pontos számokat még nem tudta megmondani a miniszter. Két számjegyű lesz, de várhatóan 2-esnél kisebb számmal kezdődik majd a gyártók befizetési kötelezettségének százalékos nagysága, mely a biztosító által az egyes gyártóknak kifizetett támogatási összeg százalékában értendő - mondta a miniszter, majd hozzátette: a javaslatokat pontos részleteikben pénteken hozza nyilvánosságra a kormány.

1. A gyógyszergazdaságossági törvény: a racionális gyógyszerfelhasználást, valamint kiszámítható és biztonságos rendszert teremt a gyógyszergyártóknak is a miniszter szerint. A lényegi pontok: jövőben a gyógyszergyártók kötelező rabattot nyújtanak forgalmuk után az egészségbiztosítónak, mely alól mentesülhetnek, ha egyes termékeik termelői árát csökkentik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés