Előfizetői tartalom

További esés előtt az Egis és a Richter?

Bár a strukturális változások tekintetében jelentős eltérések mutatkoznak, részvénypiaci oldalról a múlt héten nyilvánossá váló gyógyszerpiaci szabályozás változások kísérteties hasonlóságot mutatnak a 2004-ben Kökény Mihály akkori egészségügyi miniszter által fémjelzett szabályozói változtatásokkal, hiszen mindkét esetben jelentős profit hatás számszerűsíthető az Egis és a Richter esetében. A 2004-es példa azt mutatja, hogy ezen változások az árazási szintek érzékelhető mértékű csökkenését is okozhatják, ami azonban számításaink szerint a múlt héten még nem árazódott be a piacon, így további árfolyam csökkenés sem kizárt a 2 évvel ezelőtti tapasztalatok szerint. Az árazási szintek csökkenését azonban több tényező is mérsékelheti.

Profit hatás. Profit csökkenés 2007-ben Alábbiakban bemutatott kalkulációink alapján a múlt héten bejelentett hazai változások következtében - ceteris paribus (azaz minden egyéb faktor változatlanságát feltételezve) - arra lehet számítani, hogy az Egis 2007-es profit konszenzusa 17, míg a Richteré 6.5%-kal fog mérséklődni. Számításaink során az alábbi feltételezésekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés