Előfizetői tartalom

440 mrd Ft-os hiány az OEP kasszában? Óriás Egis és Richter befizetés lesz? (4.)

A weborvos.hu internetes portál birtokába jutott információk szerint a PM 320 mrd Ft-os gyógyszerkassza kiadással számol a jövő évre vonatkozóan, a bruttó, tényleges kifizetések azonban elérhetik majd a 440 mrd Ft-ot is. Ezen információk alapján a gyártók igen jelentős többlet befizetéssel lesznek kénytelenek szembesülni, mely az Egis és a Richter esetében óriási profit csökkenéssel járhat. Számításaink szerint a sávos - tehát a fix támogatású szerek 14, illetve a nem fix támogatású szerek 16%-os befizetésein felül - az Egis esetében további 6-14, míg a Richternél 2-5%-os profit kiesés várható 2007-ben az egyéb intézkedések (pl. dobozdíj) hatásától függően. Ezen intézkedések miatt a profit kiesés ezen sáv alsó felén valósulhat meg. A hazai szabályozás jövő évi változásának teljes hatása tehát az Egis esetében 22-31, míg a Richternél 9-12%-os profit csökkenés lehet 2007-ben a jelenlegi, még szeptember közepén készült elemzői konszenzushoz képest.

Az alábbi számítások kizárólag az új információkra vonatkoznak, ezen profit kiesések nem tartalmazzák a tegnapi cikkünkben részletezett nyereség csökkenést.Kapcsolódó cikkünk2006.10.16 11:51 További esés előtt az Egis és a Richter?Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 320 (bruttó 440) mrd Ft-os OEP kassza kiadásokra vonatkozó információkat a portfolio.hu számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés