Előfizetői tartalom

A Gyurcsány csomag első áldozata: felfüggeszti itthoni fejlesztéseit az Audi (2.)

Portfolio
Felfüggesztette Győrben tervezett fejlesztési tervét az Audi. A cég más közép-európai országban keres új beruházásokra alkalmas telephelyeket, amit a most bevezetett magyar szolidaritási adóval magyaráz - írja a Népszabadság. A cég és a kormány között még folynak az összesen 160 milliárd forintot kitevő beruházásról szóló tárgyalások. A Reuters kiegészítése szerint a cég 5 éves fejlesztési tervét függesztette fel, amely összesen mintegy 1 milliárd eurót tesz ki.

A fejlesztések felfüggesztése annak tudható be, hogy hatalmas a verseny az Audi leánycégei között az új jármű- és motoripari projektekért. Bár a társaság eddig a jó teljesítmények miatt elkötelezett volt Magyarország iránt, az anyacég ugyanakkor a napokban felfüggesztette a Győrbe tervezett újabb fejlesztéseit. Az indok az, hogy az Audi Hungaria Motor Kft.-nek 2011-ig szóló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés