FONTOS Így lehetne megállítani Oroszországot - A háború elvesztése a legjobb, ami velük történhet
 
Előfizetői tartalom

Újabb növekedési sztori előtt a MOL: mennyit ér az INA?

Elérhető közelségbe kerül a MOL 25%-os INA részesedésének növelése, amennyiben az idei évben valóban sor kerül a horvát olajcég tőzsdei bevezetésére. Amennyiben a MOL-nak sikerül többségi tulajdonrészt szereznie az INA-ban, a Slovnaft intagrációja után egy újabb reorganizációs és növekedési sztori bontakozhat ki a MOL befektetőinek szeme előtt. Az INA értéke azonban az elmúlt 3 év során jelentősen növekedett, s az alábbiakban bemutatott számításaink szerint a MOL által 505 millió dollárért vásárolt 25%-os pakett reális ára jelenleg 1 mrd USD körüli lehet. Írásunk második felében a nyilvánosan elérhető információk alapján részletesen bemutatjuk az INA tevékenységi köreit, valamint a társaság régiós olajpalettán elfoglalt helyét.

Miért érdekes a MOL számára az INA? . A MOL 2003 során szerzett 25%-os részesedést az INA-ban, melyet a megvásárlás óta szeretne tovább növelni. A horvát állam - többek között a 2003-as privatizációs törvényben is - deklarált célja további 21%-os pakett értékesítése egy stratégiai partnernek, melyet a horvát kormány egyértelműen a MOL-al azonosít. A MOL jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés