Előfizetői tartalom

Túladottá vált az Egis és a Richter? Itt az első megerősítés az EÜM-től (2.)

A 364 mrd Ft jelenti a gyógyszerkassza azon keretét, mely alapján a gyártók sávos befizetései meghatározásra kerülnek - erősítette meg a portfolio.hu értelmezését az EÜM. Ennek következtében még egy 2007-ben 10-13%-kal növekvő bruttó gyógyszerkiadás megvalósulása esetén sem lenne olyan drasztikus az Egis befizetése, mint arra egy esetleges 319 mrd Ft-os OEP kassza tervezet esetén számítani lehetett. A fentiek következtében megítélésünk szerint még a legpesszimistább forgatókönyvek megvalósulása esetén is erősen túladottá vált az Egis és a Richter az elmúlt napok esései nyomán. Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy az EÜM által közölt információkat a PM nem erősítette meg a portfolio.hu számára.

A kedden közzétett költségvetési törvény tervezet alapján a portfolio.hu álláspontja az volt, hogy a 364 mrd Ft jelenti a gyártók sávos befizetéseinek alapját, eddig azonban sem a PM, sem az EÜM nem erősítette meg ezen olvasatunkat - egészen a mai napig. A sávos befizetések részletei: Kapcsolódó cikkünk2006.10.13 12:43 Egis, Richter: 14 és 16%-os befizetési kötelezettség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés